Facebook LinkedIn
  • Sade Lighting

Kantoren naar energielabel C door middel van LED verlichting

Volgens Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) mag er vanaf 2023 in Nederland geen enkel kantoor groter dan 100m2 een energielabel slechter dan label C hebben. Eigenaren van deze energie verbruikende kantoren (label D t/m G) moeten hun panden zuiniger maken. De eigenaren van deze gebouwen krijgen nog een kleine 5 jaar de tijd om energiebesparende maatregelen door te voeren. Voor een kantoorgebouw heeft verlichting een fors aandeel op het totale energieverbruik. Eén van de beste maatregelen is dan het plaatsen van energiebesparende led verlichting. Voor elk traditioneel armatuur heeft Sade Lighting een betaalbare oplossing.

Investeren in energiebesparende verlichting in kantoren

Het elektriciteitsverbruik van de binnenverlichting van gebouwen is substantieel. In kantoorgebouwen, ziekenhuizen en scholen bedraagt het verbruik van conventionele verlichting ca. 30-50% van het totale elektriciteitsverbruik. Met het toepassen van energiezuinige verlichting zijn forse besparingen mogelijk , zowel op het elektriciteitsverbruik, als op de vervangingskosten.. 

Regeling fiscale aftrek

Voor het doorvoeren van energiebesparende maatregelen kunnen gebouweigenaren bovendien aanspraak maken op de Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van energie en kostenbesparing van led verlichting?  wij kunnen u alles vertellen over energiebesparende toepassingen van led verlichting en maken graag een besparingsofferte voor uw pand. 

Neem contact met ons op via de website of via info@sadelighting.nl

*Bron: Brief Minister Blok aan de Tweede Kamer