Facebook LinkedIn
  • Sade Lighting

LED Noodverlichting

In ieder gebouw is het verplicht om noodverlichting te hebben. De enige uitzondering hierop zijn gebouwen kleiner dan 50m2 die niet toegankelijk zijn voor publiek. Noodverlichting is verlichting welke voorzien is van een accu. Bij stroomuitval schakelt de accu in en blijft de verlichting van het noodverlichtingarmatuur branden. In Nederland wordt hierbij de eis gesteld dat bij stroomuitval het noodverlichtingarmatuur nog minimaal een uur blijft branden. Ieder bedrijf is verplicht jaarlijks onderhoud uit te voeren aan de noodverlichting. Dit houdt in dat het noodverlichtingarmatuur wordt gecontroleerd op beschadigingen en/of vervuiling en indien aanwezig deze wordt gerepareerd / verholpen. Tevens dient er (visueel) getest te worden of de verlichting nog een uur blijft branden na stroomuitval. Dit kan alleen gedaan worden door de stroom uit te schakelen en vast te stellen dat een uur later de verlichting van het noodverlichtingarmatuur nog steeds brandt. Is dit niet het geval dan zal de accu of het gehele armatuur moeten worden vervangen. Hiervoor kunnen wij u 3 verschillende mogelijkheden bieden.

   

  1. T6 LED-TL buis met ingebouwde accu - Deze LED-TL buis heeft een brandtijd van 90 minuten en vervangt de accu die in uw huidige armatuur zit.
  2. Los noodstroompakket - We leveren een compleet nieuwe accupack. We kunnen de grote van het accupack bepalen aan de hand van uw huidige verlichting in het armatuur.
  3. LED noodstroomarmatuur -  Volledig nieuw armatuur met ingebouwde LED verlichting en accu.

Wanneer uw huidige accu’s nog goed zijn kunnen we door alleen de TL buis te vervangen ook nog een forse besparing op uw energiekosten realiseren. Uw huidige TL buis verbruikt vaak zo’n 10 watt per uur ( 24/7 ). Dit verbruik kunnen wij terugbrengen naar slechts 3 watt per uur ( 24/7 ) door middel van een LED-TL buis. Dit is een besparing van 70%!