Facebook LinkedIn
  • Sade Lighting

Subsidies en incentives

Het Europees parlement geeft diverse subsidies en incentives om de markt te stimuleren over te stappen op energiebesparende producten. Daarom is het nu de tijd om over te stappen en te profiteren van deze mogelijkheden, zo lang ze nog duren.

In Nederland zijn er ook nog diverse subsidiemogelijkheden en incentives. Kijk hiervoor bij het Energiecentrum, u vindt daar de EIA-regeling. In deze EIA-regeling worden alle producten vermeld die onder deze regeling vallen. Er zijn een aantal criteria waaraan u dient te voldoen op het moment dat u gebruik wilt maken van de EIA-regeling. Deze criteria staan allemaal duidelijk vermeld op de website. Heeft u nog vragen betreffende de EIA-regeling dan kunnen wij u ook altijd verder helpen.

Boetes op blindstroom op komst?

Andere Europese landen doen dit al. Slimme energiemeters registreren uw “blindstroom” of “powerfactor (PF)”; boetes zullen gaan volgen. De optimale PF van de verlichting = 1. Er wordt nog steeds veel LED verlichting aangeboden met powerfactor van 25-70%. Deze 70-30% aan blindstroom wordt nu, waarschijnlijk, nog niet aan uw VvE berekend, echter kan dit ieder moment gebeuren. De LED producten van Sade Lighting hebben een PF van 0,90 of hoger, zodat deze boetes voorkomen kunnen worden.

Belastingvoordelen

Vanzelfsprekend kunt u uw investeringen aftrekken van de ( winst )belastingen die uw onderneming moet betalen.

Maar omdat onze producten zoveel energie besparen, kunt u voor extra aftrekmogelijkheden in aanmerking komen. In Nederland zijn er verschillende aftrekmogelijkheden op uw te betalen ( winst )belasting, zoals de kleine investeringsregeling (KIA), de energie-investeringsaftrek (EIA), de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMILL).